Balık kokusunu tabak,çatal ve bıçaklardan çıkarmak: Balık kokusunu tabak, çatal ve bıçaklardan çıkarmak hiç kolay değildir. Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bolca suyla durulayın.
Buzdolabındaki kötü kokular:Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular oluşturabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz.
Çöp kutusu kokuları:Çöp kutusundaki nahoş kokuları gidermek için yarım limon veya portakal rendeleyip kutunun içine atın.
Elinize sinen Balık kokusu:Balık ayıkladıktan sonra elinize sinen balık kokusunu kolayca gidermek istiyorsanız, domates kabuklarını ve domatesin sap kısmını ellerinize sürerek ovalayın. Ya da ezik, çürük domateslerden birini bunun için kullanabilirsiniz.
Ellerinize sinen Sarımsak kokusu:Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz.
Ahşap Dolaplar:Mutfağınızdaki ahşap dolapların kirlenen raflarını temizlemek için, bir ölçü suya bir ölçü amonyak katın ve bu karışımla ahşap raflarınızı iyice silin. Daha sonra yumuşak bir bezle kurulayın. Dilerseniz cila da sürebilirsiniz.
Altın Temizliği:Bir litre suya 15gr. sabun rendesi ve 100 gr. amonyak ilave edin. Temizlemek istediğiniz altın eşyalarınızı bu karışımın içinde yarım saat kadar bırakın. Sonra, soğuk suyla durulayın ve bir deri parçasıyla temizleyin.
Ampullerin Temizliği:Alkol en iyi temizleyicidir. Ancak ampulün yüzeti pütürlüyse kesilmiş bir soğan parçasıyla silip nemli bir bezle temizleyin. Ampül temizliği bittikten sonra ışığı yakmadan, üzerine bir iki damla parfüm sıkın. Odanız çok güzel kokacaktır.
Ayakkabı Temizliği
Su lekesi: Boyamadan önce vazelin sürün.
Küf lekesi: Gliserin sürülmüş bir bezle temizleyin.
Spor ayakkabıların temizliği: Ayakkabıyı, benzine batırılmış eski bir diş fırçasıyla ovalayın.
Açık renk ayakkabılardaki lekeler: Benzine batırılmış bir bezle silin.
Koyu renk ayakkabılardaki lekeler: Alkole batırılmış bir bezle temizleyin.
Vernikli ayakkabılar: Süt ve limon suyu döktüğünüz bir bezle silin.
Süet ayakkabılarınızın tüylerini kabartmak: Ayakkabınızı su buharına tutun, ayakkabı iyice kuruyunca tel fırçayla fırçalayın.
Rugan ayakkabılardaki çatlamaları önlemek: Zeytinyağı veya vazelin sürün. Sıcaklık rugan ayakkabıların çatlamalarına sebep olduğu için serin yerde saklanmaları gerekir.
Kahverengi ayakkabıyı siyaha boyamak: Önce çiğ patatesle ovalayın sonra siyah cila sürün.
Lekeler ve istenmeyen kokular ile baş etmek oldukça zordur hatta bazen hayatımızı kabusa bile çevirebiliyorlar.